Vhodna vrata doma imajo veliko pomenov, vendar ni noben pomembnejši od tistega, ki predstavlja toplino in varnost doma, prostora na drugi strani teh vrat.

Ko jih zapremo smo varni, svet ostaja onkraj njih, jim verjamemo, da so večna in neskončno močna, da nas odmaknejo od trušča in tempa sodobnega sveta. V modernem urbanem okolju in stilu življenja, so ta vrata pridobila veliko drugih aspektov in funkcij, kot sta npr. estetika in lepota. Osnovna funkcija varnosti in funkcionalnosti se kljub vsem spremembam ni izgubila, ampak je celo pridobila na svoji pomembnosti, posebej v času, ko v hiši ali stanovanju ni stanovalcev.

QUGUARD E-vratar-

ZAKAJ IZBRATI QUGUARD?

Komunikacija, hiter in stalen dostop, nadzor, možnost reagiranja in daljinskega upravljanja, varovanje pred neželenimi dogodki, spomin in arhiv dogodkov ter podatkov… Vse te možnosti so danes dostopne praktično vsakemu prebivalcu, če le uporablja t.i. pametne naprave in namenske aplikacije, ki so razvite za te naprave.

Funcionalen in prijazen

Funkcionalen in uporabniku prijazen

Pametna hiša, kot integrirani koncept nadzora in upravljanja, je eden bolj atraktivnih uporabniških konceptov, ki se pojavlja na trgu v različnih rešitvah in predvsem stopnjah uporabnosti. Pametna hiša naj bi realizirala predvsem tri ključna uporabniška pričakovanja: povečanje udobnosti bivanja, povečanje varnosti bivanja ter premoženja ter omogočanje uporabe inteligentnih funkcij ter rešitev.

Rešitev QUGUARD E-vratar je kompleksna aplikacija, ki odgovarja tem pričakovanjem ter izziva uporabnika z naprednimi rešitvami, ki preko enostavnega vmesnika omogočajo upravljanje vhodnih vrat ali po domače pričarajo prijaznega virtualnega vratarja, ki skrbi za vas in vašo hišo ali stanovanje 24 ur na dan. Opisani sistem predstavlja skupaj z napredno vratno zaporo odličen mehatronski sistem, ki avtomatizira delovanje vhodnih vrat.

Dostopen kjerkoli in kadarkoli

Dostopen kadarkoli in kjerkoli

Sistem QUGUARD E-vratar deluje v povezavi s pametnimi napravami, ki uporabljajo Android, IOS in Windows Phone operacijske sisteme. Kadar ste doma sistem  upravljate z mobilnimi napravami preko varne povezave ethernet ali s pomočjo centralne enote, ki je locirana v sami hiši. Kaj pa ko vas ni doma? Takrat  do sistema lahko prav tako varno dostopate s pomočjo sistema v oblaku preko katerekoli mobilne naprave (pametni telefon, tablica, prenosnik…). Aplikacija v oblaku zagotavlja povezljivost sistema, varno komunikacijo, arhiviranje podatkov, ter varno in enostavno združitev posameznih QUGUARD sistemov.

Kamere, ki so sestavni del sistema, so na centralno enoto povezane preko ethernet povezave. Konfiguracija omogoča izbor in ogled videa v realnem času, tudi na daljavo. Kamere v primeru dogodka, ki se zabeleži v bazo podatkov, posname fotografijo in jo ravno tako shrani v bazo podatkov.

Nadzor in varnost

Zagotovljen nadzor in varnost

Razvili smo stabilno in varno platformo, ki omogoča širitev oziroma povezovanje hišne avtomatike s ciljem povečevanje udobja uporabnikov ob zagotovljeni varnosti.

QUGUARD E-vratar je sistem, ki izkorišča dosedanji razvoj spleta in pametnih naprav, ki komunicira z »nižjimi« mehatronskimi sistemi na način, da je zagotovljena varnost uporabnika ob hkratni povečani udobnosti (vsi procesi se izvajajo samodejno, kar v veliki meri pomeni razbremenitev uporabnika). Vsakemu uporabniku lahko dodelimo različne pravice in tako zagotovimo varno in pregledno uporabo sistema.

Varnost sistema je zagotovljena s posebnim načinom uparjanja enot in izvedbo kriptirane, varne komunikacije. Krmilnik je testiran tudi za primer izpada napajanja električne energije. Izpad električne energije NE vpliva na delovanje krmilnika za vrata, dostopne enote in vratne zapore.

Dodaj odgovor